Wie ben ik?

Ik ben Hannah, ergotherapeut, klinisch orthopedagoog en paardenmens.

Ik merkte zelf dat klassieke hulpverlening grenzen heeft: soms moet je het ervaren om het te weten.

Als klein meisje was ik al gefascineerd door paarden, ik kon er uren naar kijken en moest bij elke wandeling stoppen bij paardenweides. Ik volgde dan ook met veel enthousiasme paardrijkampjes, maar het was pas toen ik mijn opleiding Orthopedagogiek begon dat ik actief aan de slag ging met paarden. Het traditionele parcours op een manege, met een lesje in de week, liet me op mijn honger zitten, ik wou meer! De paarden plaatsten mij in het heden, hielden mij een spiegel voor en brachten rust. Ze lieten me groeien in vertrouwen. Op een bepaald moment verwoordde mijn psycholoog wat ik zelf eigenlijk al aanvoelde: paarden kunnen jou momenteel meer bieden dan wat wij hier bereiken in de sessies.

Mensen steunen en verder vooruit brengen heeft altijd in mij gezeten. Als tiener was ik overtuigd leidster in de jeugdbeweging en wist ik al vroeg dat ik als ergotherapeut mensen wou versterken in hun zelfstandigheid. De veelzijdigheid van de job sprak me enorm aan.

Na mijn studies startte ik mijn master klinische orthopedagogiek om me te verdiepen in opvoeding, relaties tussen ouder en kind, en ondersteuning in bijzondere jeugdzorg. Dit deed ik halftijds in combinatie met een job als Persoonlijk Assistent bij mensen met een beperking.

Momenteel ben ik ook tewerkgesteld in een Centrum voor Integrale gezinsondersteuning, waar ik kinderen en hun ouders begeleid in het samen groeien als gezin.

Doorheen mijn opleidingen groeide het verlangen om zelfstandig aan de slag te gaan en kinderen, jongeren en volwassen naar een hoger niveau te helpen, ze in hun kracht te zetten en drempels te zien als mogelijkheden om te groeien.

Om de band met mijn paard te versterken startte ik met de opleiding Natural Horsmanship. De puzzel viel steeds meer in elkaar. Ik zou paarden inzetten in mijn praktijk als ergotherapeut en orthopedagoog. Op deze manier wil ik de kracht van paarden gebruiken. Paarden combineren het fysieke en het psychologische luik, waar ergotherapie en klinische orthopedagogiek elkaar ook mooi aanvullen.

Kwalificaties:

 • Professionele bachelor Ergotherapie (Artevelde Hs, 2014) Riziv-nummer: 6-50554-25-650
 • Schakelprogramma master pedagogische wetenschappen optie: orthopedagogiek (Ugent, 2018)
 • Master in de pedagogische wetenschappen: klinische orthopedagogiek en disability studies (Ugent, 2021) Riziv-nummer: 7-03328-19-000
 • Natural horsmanship jaaropleiding 1 (Cindy Deman, Steven Mertens, 2020)
 • Natural horsmanship jaaropleiding 2 (Cindy Deman, 2021)
 • Pony power voor kids trainer
 • Paardenkracht voor pubers trainer
 • Slaapcoach ICZO

Relevante bijscholingen:

 • Horse Assisted Interventions Ouder-kind (Groots en Puur, 2023)
 • Pony Power voor kids, sociale vaardigheidstraining met paarden (Groots en Puur, 2021)
 • Pony Power club, uitbreiding van de sociale vaardigheidstraining met paarden (Groots en Puur, 2022)
 • Paardenkracht voor pubers, sociale vaardigheidstraining met paarden (Groots en Puur, 2021)
 • Paardenkracht voor Teams (Groots en Puur, 2022)
 • Opmaken van een sensorisch profiel (Atlass, 2022)
 • Pony Power club, sociale vaardigheidstraining met paarden deel 2 (Groots en Puur, 2022)
 • Toolkid voor paardencoaches (Groots en Puur, 2022)
 • Stress en Relaxatie therapie bij kinderen en jongeren (Smart Education, 2023)
 • Slaapschool – Opleiding slaapkliniek baby’s, kinderen en jongeren (ICZO, 2023)
 • Emotionele remediëring aan de hand van gevoelsplekken (bleekweide, 2019)
 • Spelen gebruiken bij kinderen en jongeren met een licht tot matige verstandelijke beperking (spellenarchief Vives, Brugge, 2019)
 • Gebruik van spel bij het begeleiden van gezinnen (spellenarchief Vives Brugge, 2019)
 • Werken rond kolb, vormingen ontwerpen waar iedereen van leert (2020)
 • Opstart als zelfstandig ergotherapeut (ergopraktijk, 2021)
 • Uitgebreide kennis van compenserende software: Kurzweil 3000, Sprint
 • Rouwverwerking bij kinderen en jongeren (Manu Keirse, 2011)
 • Course on the use of creativity and occupational therapy (Artevelde Hs, 2013)

© Stable Coaching by HM
Website and design proudly created by Gianni