Paardenkracht voor pubers – een leuke sociale vaardigheidscursus

Bij stable coaching willen we elk kind laten groeien. Ook jongeren kunnen soms wat extra ondersteuning gebruiken. Paardenkracht voor pubers is een trainingsprogramma voor jongeren die in deze ontwikkelingsfase behoefte hebben aan extra begeleiding in de sociale ontwikkeling en emotionele groei.

Wanneer je kind zich in de puberteit bevindt weet je soms zelf even niet meer goed hoe je best reageert op al die veranderingen. Samenwerken en elkaar begrijpen is soms al een uitdaging. Daarnaast heb je misschien ook wel vragen hoe jou kind zich zal staande kunnen houden in een snel veranderende wereld.

In de cursus Paardenkracht voor Pubers behandelen wij thema’s welke voor het puberend kind en hun ouders heel actueel zijn. De thema’s ondersteunen de sociale en emotionele ontwikkeling van uw kind, zodat uw zoon of dochter een positief zelfbeeld kan ontwikkelen en goed kan optreden in lastige situaties.

Omdat we weten dat kinderen en jongeren beter leren door te doen en ervaren gaat deze cursus door buiten in de natuur. Samen met anderen en de paarden gaan we gedurende 5 sessies (+1 terugkom moment) aan de slag.

Een klein groepje 4-6 jongeren vanaf 12 jaar gaan samen op weg met 2 ervaren begeleiders. We exploreren thema’s die een onmiddellijke link hebben met het dagelijkse leven, zoals zelfvertrouwen, grenzen bewaken, communiceren, samenwerken en met emoties omgaan.

Waarom is deze cursus zo speciaal? De paarden geven onmiddellijke feedback waar we terug mee aan de slag kunnen en alles gebeurt in een los karakter buiten. Doen, ervaren en beleven staan centraal.

U kunt als ouder over de schouder van uw kind meekijken tijdens deze cursus. In het “persoonlijk Paardenkrachtboek” komen opdrachten aan bod waarbij uw puber wordt uitgedaagd tot communicatie en samenwerken met u.

Paardenkracht voor pubers is een interlandelijk concept (Nederland, België en Duitsland) met een netwerk van gecertificeerde trainers. Voor meer informatie kun je ook altijd terecht op:

https://www.paardenkrachtvoorpubers.com/ 

Heb je interesse voor je puber, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

© Stable Coaching by HM
Website and design proudly created by Gianni