Paardengewenning

Lesjes paardengewenning voor kinderen vanaf 3,5 jaar.

In de lesjes paardengewenning bied ik een eerste kennismaking aan met het paard en haar leefwereld. Samen halen we het paard (of de pony) uit de weide, borstelen we haar terwijl ik vertel over de kudde. We leggen een hindernissenparcours aan dat we dan met het paard aan de hand afstappen. Natuurlijk proberen we ook al eens op het paard te zitten, en te wandelen.

Hierbij heb ik uiteraard aandacht voor het uitbreiden van de kennis over het paard in al haar facetten, maar vooral ook voor de ontwikkeling van het kind. Om een paard te sturen moet je uitstralen dat je iets wil en tonen wie de leider is. Zo bouwen we aan zelfvertrouwen, maar ook sociale vaardigheden, motorische en cognitieve ontwikkeling worden aangesproken. Altijd op een speelse manier en op het tempo van de kindjes.

Het zijn sessies van 1u30 uur voor 2 kindjes, inclusief een pauze met koekje en drankje. Heb je geen broer/zus of vriend/vriendinnetje met wie je samen een lesje kan volgen? Contacteer mij, we vinden wel een oplossing!

Let wel, kinderen leren bij mij niet het klassieke paardrijden, maar eerder hoe ze kunnen omgaan met een paard op een natuurlijke manier en samen groeien. De lesjes zijn wel een zeer goede voorbereiding, of aanvulling op manegelessen.

© Stable Coaching by HM
Website and design proudly created by Gianni